NOVOSTI I AKTIVNOSTI

Prezentacija je održana korisnicima projektnog elementa zdravstvene skrbi, ali vrata su bila otvorena svim članovima Udruge „Crne Mambe“ i lokalnoj zajednici

Održana prva provedbena radionica 'Zajedno u bolje sutra'

 

Prva radionica Zajedno u bolje sutra

 

Novosti i aktivnosti

 

U sklopu Projekta „Zajedno u bolje sutra“ Udruge ratnih veterana Domovinskog rata „Crne Mambe“, sufinanciranog sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, njegovateljice Ana Bušić i Mira Škrtić održale su 1. jednodnevnu provedbenu radionicu dana 18. travnja 2019. na temu prehrane koja je izrazito važan element zdravijeg i boljeg načina života ne samo branitelja, već i svih nas.

Prezentacija je bila održana korisnicima projektnog elementa zdravstvene skrbi, ali vrata su bila otvorena svim članovima Udruge „Crne Mambe“ i lokalnoj zajednici.

 

Obzirom da se radilo o prvom zajedničkom okupljanju korisnika zdravstvene skrbi, voditeljica projekta Lorena Tulić u samom uvodu upoznala je korisnike s elementnim aktivnostima projekta, prioritetnim osima, ciljem i financiranjem projekta. Osim toga, na koji način će njima kao korisnicima biti pružena pomoć.

Osim općenite zdrave prehrane, govora je bilo o posebnim prehrambenim navikama osoba sa zdravstvenim problemima. Prilagođena prehrana tijekom bolesti gotovo je jednako važna kao i adekvatna terapija. Ona može pomoći u bržem oporavku i u ublažavanju simptoma. Poznavanjem osnova pravilne prehrane tijekom bolesti postiže se osjećaj kontrole nad bolešću i jača samopouzdanje samog bolesnika.  Bilo je više riječi o boljim prehrambenim navikama osoba s bolestima srca, povišenom masnoćom u krvi i dijabetičara. Govora je bilo i o mediteranskoj prehrani. Korisnici su dobili primjere jelovnika, odnosno plan prehrane. Na samom završetku provedbene radionice korisnicima su njegovateljice mjerile tlak te ih savjetovale o prehrambenim navikama i tjelovježbi kojom bi mogli poboljšati opće stanje. Tijekom provedbene radionice bilo je dosta upita korisnika, što dokazuje njihovu zainteresiranost i želju za boljim prehrambenim navikama.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 

Projektni tim „Zajedno u bolje sutra“ nastavlja s provedbenim radionicama koje će biti održane na istom mjestu, Kažotićeva 4, Dugo Selo, od strane njegovateljica, a bit će poziva i na radionice održane od strane vanjskih suradnika, cijenjenih doktora, kapelana i doktora Nove germanske medicine. Radionice će biti raznih tema korisnih za branitelje poput pobola i smrtnosti branitelja, kardiovaskularnih bolesti, tumora, PTSP-a, alkohola, suočavanja sa stresom i tehnikama relaksacije, psihološkog i socijalnog osnaživanja pojedinca te druge.

Najavljujemo i početnu konferenciju Projekta „Zajedno u bolje sutra“ koja će biti naknadno najavljena i objavljena na Domoljubnom portalu „Crne Mambe“, facebook i instagram stranicama te netom otvorenoj mrežnoj stranici Projekta „Zajedno u bolje sutra“.

Konferencija će biti sredinom svibnja u Zagrebu.

 

 

 

Foto: URVDR 'Crne Mambe'

Autor: URVDR 'Crne Mambe'

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com