Crne Mambe

 

UDRUGA

Udruga ratnih veterana Domovinskog rata 'Crne Mambe'

O UDRUZI

 

Crne Mambe

 

 

Udruga ratnih veterana Domovinskog rata „Crne Mambe“ osnovana je 2005. godine, a danas broji više od 300 članova.

Ciljevi Udruge su promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštita statusa i promicanje interesa ratnih veterana Domovinskog rata i obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja Domovinskog rata. Već duži niz godina Udruga provodi organizaciju i izravno pruža pomoć svojim članovima, ali i onima koji to nisu.

Osim toga, promiče hrvatske nacionalne, povijesne, kulturne i druge vrednote te oplemenjuje moralne i etičke vrednote hrvatskog naroda kroz brojne radionice i predavanja.  Zalaže se za bavljenje tjelesnom kulturom poradi unaprjeđenja opće sposobnosti svojih članova.  Bavi se evidencijom i obradom potreba svojih članova te iznalaženjem rješenja za zdravstvene, socijalne, pravne i druge probleme članova obraćanjem nadležnim osobama i institucijama.

Sudjeluje u radu državnih institucija za otkrivanje zločinaca, ratnih profitera i dezertera.

Udruga organizira povremeno prigodno druženje članova, posjete mjestima pogibije članova postrojbe, prigodne posjete obiteljima poginulih članova te polaganja vijenaca prigodom crkvenih i državnih blagdana u suradnji s drugim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata.

Dva velika projekta koje Udruga „Crne Mambe“ trenutno provodi su „Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda“, Projekt u suradnji s Udrugom specijalne jedinice policije „Barun“ iz Zlatara i Projekt „Zajedno u bolje sutra“ sufinanciran sredstvima Europske unije.

 

 

 

 

Foto: URVDR CRNE MAMBE

Autor: URVDR CRNE MAMBE

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com